Изживявания

Екстремни

С опитни водачи

Екстремен туризъм

За влизане в пещерите са необходими алпийско и спелеоложко оборудване, което се подсигурява от опитните водачи от пещерен клуб „Силивряк” – Триград.

Допълнителна информация

Харамийска пещера

Харамийска пещера е предпочитан обект от екстремния туризъм на района. Тя е проходна пещера и предлага преодоляване на обичайните човешки страхове – от високо, тясно, тъмно. За влизане в пещерата са необходими алпийско и спелеоложко оборудване, което се подсигурява от опитните водачи от пещерен клуб „Силивряк” – Триград.

В пещерата са открити артефакти от енеолита. Макети на древните обитатели са разположени в естествено осветената част в близост до входа и са една от атракциите на пещерата. Вътрешната част не е оборудвана със светлини, поради което е добре да сте оборудвани с челник. Във вътрешността на пещерата има няколко малки зали. Входът на една от тях е много тесен – преминава се пълзешком, поради което пък е добре да си носите подходящи дрехи, за които да не жалите, че са омазани с кал.

Следва най-интересната и вълнуваща част на пещерата – спускане в 43-метровата пропаст към огромна зала. Тази зала е естествено осветена от изхода на пещерата. Следва стръмна пътека до пещера „Дяволското гърло”.

Планински водачи

Записване

Влизането в Харамийска пещера става след предварително записване. Повече информация можете да получите от планинските водачи:

Емил Бразгов
  • GSM: +359 888 314 658
Младен Хаджийски
  • GSM: +359 899 982 511
Close
Close